3 Серпня, 2025
Відкриваю банку і смакуємо, ніби свіжі! Помідори по-фінськи на зиму. Готую швидко і багато.

Відкриваю банку і смакуємо, ніби свіжі! Помідори по-фінськи на зиму. Готую швидко і багато.

Рецепт унікальний тим, що все робиться просто і швидко. Помідори виходять щільними, міцненькими, з ароматом свіжих помідорів, тільки зірваних з грядки.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори, 4 кг;
  • цибуля, 1 кг;

Розсіл на 1 літр води

  • вода, 1 л;
  • сіль, 1 ст.л;
  • цукор, 1.5 ст.л;
  • оцет 9%, 50 мл.

Процес приготування помідорів по-фінськи

  1. Ідеальними помідорами для цієї заготовки будуть стиглі, але не м’які помідори, щоб в процесі приготування, вони не перетворилися на пюре.
  2. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Помідори ріжемо часточками.
  3. Цибулю кладемо в сито і промиваємо кип’ятком. Це допомагає прибрати гіркоту.
  4. У чисті банки на дно укладаємо цибулю. Зверху щільно кладемо помідори. Додаємо зверху цибулю.

5. У киплячу воду кладемо сіль і цукор, коли розсіл закипить, вливаємо оцет і знімаємо з плити

6. Порада: правильно робіть розрахунок співвідношення солі, цукру і води. Оцет ви можете брати будь-який за власним смаком, підходить яблучний і винний.

7. У кожну банку заливаємо маринад, накриваємо кришками і ставимо в каструлю на рушник

8. Доливаємо теплу воду по плечики банок і стерилізуємо з моменту закипання води, протягом 5 хвилин – баночки по 0.5 л.

9. Закручуємо кришками банки, перевертаємо і вкутуємо до охолодження

10. Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Помідори можна подавати, просто вийнявши з банки або посипавши свіжою зеленню і поливши нерафінованою олією

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *