Такі заготовки дуже полегшують процес готування борщу і виходять вони дуже смачними, насиченими і ароматними.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- буряк — 3 кг;
- морква, помідори, цибуля, солодкий перець по 1 кг;
- цукор — 200 г;
- оцет звичайний — 125 мл;
- олія соняшникова — 200 г.
Процес приготування заправки для борщу
Всі овочі промиваємо, видаляємо все зайве — плодоніжки, насіння і т.д.
Порада: овочі ріжемо так, як вам зручно, так, як ви їх нарізуєте, коли готуєте борщ.
Змішуємо в каструлі з товстим дном овочі, додаємо цукор, соняшникову олію і оцет, доводимо масу до кипіння, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 25 хвилин.
Розкладаємо масу в стерилізовані банки і закручуємо кришками.
Порада: баночки вибирайте такого об’єму, який вам необхідний для приготування каструлі борщу, щоб відкрили банку і всю використовували за раз. Якщо у вас немає баночок відповідного обсягу, тоді після того, як ви візьмете на борщ потрібну кількість заправки, залийте масу, що залишилася соняшниковою олією.
Так заправка довго зберігається і не покривається пліснявою. Таким же чином, ви можете поступити і з відкритою томатною пастою — олія консервує продукт і не дає йому пліснявіти.