2 Серпня, 2025
Відкрили баночку взимку і всі ахнули, як смачно. Хрусткі кабачки на зиму.

Відкрили баночку взимку і всі ахнули, як смачно. Хрусткі кабачки на зиму.

Заготовка виходить не тільки хрусткою і свіжою, але й дуже ароматною. Страва ще й гарна, таке можна подавати на святковий стіл, в якості оригінальної закуски до м’ясних страв.

  • кабачки, 5 шт;
  • морква, 2 шт.;
  • зелень до смаку;
  • перець горошок по 5 шт. у банку;
  • перець запашний по 3 шт.;
  • часник по 1 зубчику;
  • вода, 1 л;
  • сіль, 1 ст.л;
  • цукор, 3 ст.л;
  • оцет 9%, 50 мл.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Кабачки промиваємо і за допомогою овочечистки ріжемо на тонкі слайси.
  2. Моркву натираємо на грубій тертці або на тертці для корейської моркви.
  3. Банки і кришки добре миємо.
  4. На дно кожної банки кладемо зелень, спеції, часник і трохи моркви.
  5. Пластинки кабачків скручуємо рулетами і складаємо в банку до половини.
  6. Зверху кладемо моркву, зелень і складаємо знову рулетики з кабачків.
  7. Зверху кладемо зелень.
  8. Для маринаду змішуємо воду з сіллю і цукром, доводимо до кипіння і варимо, поки не розчиняться інгредієнти.
  9. Коли все закипить, вливаємо оцет, перемішуємо.
  10. Заливаємо маринад в банки, накриваємо кришками і ставимо в каструлю на рушник.
  11. Наливаємо теплу воду по вінця.
  12. Після того, як вода в каструлі закипить, стерилізуємо 15 хвилин.
  13. Закручуємо кришки, перевертаємо і залишаємо повністю остигати.

Зберігати заготовку можна в коморі або в підвалі. Рулетики виходять дуже смачними, хрусткими і пряними, прекрасно поєднуються з м’ясними чи сирними  нарізками та іншими стравами.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *