8 Жовтня, 2025
Відкриєш баночку взимку — і одразу повертається літо. Маринований болгарський перець, фарширований капустою на зиму.

Відкриєш баночку взимку — і одразу повертається літо. Маринований болгарський перець, фарширований капустою на зиму.

Ароматні овочі, свіжість зелені та неповторний смак, якого не знайти у магазині.

Фарширований болгарський перець з капустою один із таких рецептів. Він гарний, соковитий, ароматний і при цьому чудово зберігається навіть у квартирі. Заготівля «два в одному»: і маринований перець, і хрумка капустяна начинка.

Інгредієнти

Болгарський перець – 3 кг
Для начинки:

Капуста – 1,6 кг
Морква – 2 шт. (≈350 г)
Солодкий перець – 300 г
Гострий перець – 1 шт.
Часник – 10 зубчиків
Петрушка, кріп – за смаком
Сіль – 1 ч. л.
Коріандр мелений – 1 ч. л.

Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
Для маринаду (на 1 літр води):

Сіль – 1 ст. л. (≈30 г)
Цукор – 6 ст. л. (≈150 г)
Перець запашний горошком – 3-4 шт.
Лавровий лист – 1 шт.
Соняшникова олія – ​​100 мл
Оцет 9% – 100 мл
Вихід: приблизно 4 банки по 2 літри.

Покроковий рецепт страви:
Перці промити, видалити плодоніжку та насіння, очистити перегородки. Бланшувати в окропі по 2 хвилини в один шар. Дати охолонути.

Капусту нашаткувати тонкою соломкою. Моркву натерти на тертці для корейських салатів. Солодкий перець нарізати смужками, гострий тонкими півкільцями. Часник подрібнити, додати зелень, спеції та сіль. Все ретельно перемішати, трохи перетерти руками.

Наповнити кожний перець капустяною сумішшю максимально щільно. Розкласти по банкам.

Воду довести до кипіння, додати сіль, цукор, лавровий лист, запашний перець. Влити олію та оцет, знову закип’ятити. Залити банки гарячим маринадом.

Банки поставити в каструлю з гарячою водою по «плечики», стерилізувати 25 хвилин (2 літри). Закатати кришками, перевернути і укутати до остигання.

Маринований перець з капустою – це рецепт, який дійсно варто скуштувати! Взимку така закуска стане головною окрасою столу: яскрава, ароматна, хрумка і дуже апетитна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *