12 Березня, 2025
Відмінні полтавські вергуни, які з’їдаються миттєво.

Відмінні полтавські вергуни, які з’їдаються миттєво.

Існує досить багато рецептів приголомшливих українських страв. Почесне місце серед них займають полтавські вергуни. Ця випічка просто зводить з розуму. Вони пишні, ніжні і м’які. Приготувати їх зовсім не складно, тому вам не складе особливих труднощів порадувати своє оточення такою дуже смачною випічкою. Готуйте відразу подвійну порцію. Зберігайте рецепт.

Необхідні інгредієнти

  • 200 мл кефіру
  • 1 яйце
  • 100 гр цукрового піску
  • 12 гр ванільного цукру
  • 400 гр борошна
  • 12 гр розпушувача
  • 30 гр цукрової пудри
  • 300 мл рослинної олії

Покроковий процес приготування верунів

В першу чергу в окрему ємність наливаємо кефір. Він повинен бути кімнатної температури.

Після чого вбиваємо яйце і сипем цукровий пісок. Тепер все швидко і ретельно перемішуємо.

В окрему ємність просіюємо борошно з розпушувачем. Теж перемішуємо і відправляємо разом з ванільним цукром в рідку суміш. Робити це треба частинами, не зупиняючись в процесі помішування. В результаті ми отримаємо м’яке тісто, яке не повинно липнути до рук.

Тепер перекладаємо його на стіл і вимішуємо ще чверть години.

Після закінчення потрібного часу розкачуємо його в пласт. Товщина його повинна бути 7-8 мм.

Після чого нарізаємо на прямокутники. Розмір їх має бути приблизно 3 * 6 см.

По центру кожного робимо надріз і вивертаємо край смужки через нього.

У сотейник наливаємо рослинну олію і ставимо на вогонь. Нагріваємо його і робимо вогонь мінімальним. Відправляємо кілька підготовлених виробів, але врахуйте, що вони сильно збільшаться в об’ємі.

Обсмажуємо до рум’яного кольору. Шумівкою виймаємо і кладемо на паперові рушники, щоб прибрати зайву олію.
За бажанням посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *