19 Серпня, 2025
Відомий закарпатський салат з огірків та перцю на зиму: літній настрій у банці.

Відомий закарпатський салат з огірків та перцю на зиму: літній настрій у банці.

Закарпатський салат з огірків та перцю на зиму: літній настрій у банці

Цей яскравий овочевий салат із хрумкими огірочками, солодким перцем та морквою по-корейськи – справжній вибух смаку й кольору! Збережіть частинку теплого літа на зиму, щоб у холодні дні радувати себе соковитою ароматною закускою з пікантною ноткою часнику. Уявіть собі: відкриваєте баночку — а звідти аромат, як з городини щойно з грядки.

Готувати цей салат неважко — головне, дотримуватись традиційного закарпатського рецепту. Його кисло-солодкий смак не залишить вас байдужими. Після першого приготування ви захочете робити таку консервацію щороку!

Інгредієнти:

  • Огірки — 500 г
  • Болгарський перець — 250 г
  • Морква — 250 г
  • Цибуля ріпчаста — 250 г
  • Часник — 3 зубчики
  • Сіль — 30 г
  • Цукор — 50 г
  • Рослинна олія — 50 мл
  • 9% оцет — 50 мл
  • Мелений чорний перець — 0,5 ч. л.

Покрокове приготування:

  1. Огірки добре промити, нарізати кружальцями товщиною 3–4 мм.
  2. Перець нарізати тоненькою соломкою.
  3. Цибулю почистити й порізати чверть кільцями.
  4. Моркву натерти на тертці для корейської моркви. Усі овочі з’єднати в одній великій мисці.
  5. Додати часник (пропущений через прес), сіль, цукор, олію, оцет та мелений перець.
  6. Все ретельно перемішати й залишити на 3–4 години при кімнатній температурі. За цей час перемішайте овочі кілька разів.
  7. Розкласти салат по стерильних банках, добре утрамбовуючи. Залити овочі соком, який виділився.
  8. У каструлю з рушником на дні поставити банки, залити їх водою і стерилізувати 30 хвилин після закипання.
  9. Закатати кришками й залишити остигати при кімнатній температурі. Перевертати банки не потрібно.

Салат готовий! Насолоджуйтесь насиченим смаком і ароматом літа будь-коли взимку.
А ви вже пробували готувати подібні заготовки без варіння? Поділіться своїми враженнями у коментарях!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *