17 Вересня, 2024
В Україні похолодання зміниться на спеку: синоптик назвав області, в яких знову буде гаряче Screenshot

В Україні похолодання зміниться на спеку: синоптик назвав області, в яких знову буде гаряче

В Україні очікується різке похолодання з 12 по 15 серпня, але вже з 16 по 18 серпня спека повернеться, досягаючи +35…+37 градусів у деяких регіонах.

На початку серпня більшість регіонів України насолоджуються комфортною температурою. Проте синоптичні процеси в Європі починають демонструвати перші ознаки наближення осені. Відомий синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич, розповів “Телеграфу” про свій прогноз. За його словами, все частіше починають формуватися повітряні потоки з північної частини Атлантики та Скандинавії, які приносять прохолодніше і вологіше повітря. politeka.net

У другій декаді серпня прогнозується утворення висотного циклону над північно-східною Європою, що призведе до поступового просідання фронтальної зони на південь. Це, у свою чергу, викличе проникнення холодного повітря з Норвезького моря та Скандинавії на схід Європи. Таким чином, з 12 по 15 серпня в більшості областей України спостерігатиметься короткочасне похолодання, яке обійде лише південні регіони, Крим і Закарпаття. Нічна температура в західних, північних та деяких східних областях знизиться до +7…+13 градусів, що на кілька градусів нижче середніх норм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *