5 Грудня, 2024
В цьому році обов’язково зроблю салат, який стане прикрасою святкового столу

В цьому році обов’язково зроблю салат, який стане прикрасою святкового столу

До свят кожна справжня господиня намагається знайти рецепт, за яким вона приготує незвичайний і смачний салат. Адже найкраща похвала для неї — це прекрасний апетит рідних і посмішки на їхніх обличчях, коли вони спробують приготовану страву. Так приємно радувати своїх близьких цікавим підбором інгредієнтів і компонування їх на одній страві.

Пише Лебедине гніздо

Які продукти потрібно підготувати?

Щоб приготувати салат, в якому є куряче м’ясо, свіжий огірочок, сушений абрикос і горішки, знадобляться наступні продукти:

  • 250-300 г курячої грудки або філе (більше не потрібно, щоб не «забити» інші інгредієнти; цей шматочок потрібно відварити);
  • 5-6 картоплин (їх теж необхідно зварити);
  • 4 яйця (відварених);
  • 4 свіжих огірочка;
  • по 50-60 г дрібно нарізаних волоських горіхів і сухофруктів — взяти абрикоси або чорнослив;
  • майонез;
  • банку консервованого горошку, сир і зернятка граната — щоб задекорувати салат;
  • кінза.

Готуємо з душею

Перш ніж починати готувати цей салатик, потрібно приготувати форму — краще, щоб вона була прямокутна, розміром побільше: після того, як шари викладені, салат потрібно скачати рулетиком.

Обрану форму слід застелити плівкою. На неї викласти перший шар. Це буде натерта на тертці або дрібно нарізана картопля.

Можна заздалегідь перемішати її з майонезом, а можна викласти на плівку і зверху намалювати візерунки з майонезу — щоб все просочилося.

Другий шар складе курка: філе потрібно нарізати і викласти зверху. Тут точно так же — або заздалегідь перемішати з майонезом, або потім зробити з нього сіточку.

Слідом викласти натерті яйця і майонез.

Четвертим шаром будуть дрібно нарізані горішки, абрикоси і чорнослив (фрукти нарізати невеликими шматочками).

П’ятий шар складуть огірки: їх треба натерти на тертці, а потім намалювати майонезну сіточку.

Отриману композицію згорнути в рулет і обмотати плівкою. Поставити в холодильник години на дві-три.

Потім прибрати плівку, змастити майонезом.

Смужками укласти горошок з банки, зернятка граната, нарізану зелень і натертий сир (краще взяти той, який твердіший).

Все готово!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *