Готується домашній гарбузовий мармелад дуже просто, тільки потрібно почекати 20 хвилин поки воно застигне. Найголовніше, що в домашньому мармеладі немає хімічних добавок і ви можете контролювати кількість цукру. Він точно сподобається вашим дітям, і навіть дорослі не зможуть встояти перед ним.
за матеріалами Скарбничка рецептів
Інгредієнти:
- 500 г гарбуза;
- 80 мл чистої води;
- 4 ст. л. цукру;
- 2 ч. л. агар-агар;
- 1 ст. л. соку лимона.
Як приготувати домашній мармелад з гарбуза
Гарбуз необхідно помити і очистити від шкірки, насіння і волокон. М’якоть поріжте кубиками, покладіть в каструлю, додайте воду (кількість зазначено вище), закрийте кришкою і варіть на невеликому вогні.
Коли вода закипить, варіть гарбуз 15 хв поки не стане м’яким, мішайте. Овоч має легко протикатися ножем або виделкою.
Коли шматочки охолонуть, перемеліть їх в блендері до однорідного стану. Потім всипте цукор і додайте сік лимона. Готове пюре перекладіть в каструлю і поваріть протягом 1-2 хв на середньому вогні. Додайте агар-агар і готуйте ще хвилинку, при цьому весь час мішайте
Зніміть пюре з плити і відразу ж залийте ним силіконові формочки. Нехай охолонуть, а після цього відправте в холодильник. Через пів години можна діставати. Мармелад застиг і готовий до вживання.
Корисна порада: якщо немає спеціальних формочок, то замініть їх пластиковим судком, застеленим пергаментом. У нього залийте гарячу масу, а коли застигне, просто розріжте на порційні шматочки.
Готову мармелад можна обваляти в цукрі, кунжуті або кокосовій стружці. Так буде тільки смачніше і перестане липнути. Їжте так чи з чаєм, пригощайте друзів і колег на роботі.