20 Грудня, 2024
Гаряча страва на святковий стіл. М’ясний рулет на Новий рік

Гаряча страва на святковий стіл. М’ясний рулет на Новий рік

Інгредієнти

Вирізка свиняча

1.8 кг

Олія соняшникова

80 мл

Часник

5 зуб.

Мед

за смаком

Лимонний сік

за смаком

Гірчиця

за смаком

Паприка

1 ч. л.

Сіль

1 ч. л.

Орегано (материнка звичайна)

1 ч. л.

Кріп

1 ч. л. (приправа)

Перець чорний мелений

0.5 ч. л.

Начинка

Перець червоний солодкий

6 шт.

Бекон

150 г

Сир голландський

250 г

Овочевий гарнір

Картопля

7 шт.

Цибуля ріпчаста

2 шт.

Часник

6 зуб.

Приправа до картоплі

1 ч. л.

Олія соняшникова

3 ст. л.

Такий м’ясний рулет ви можете подавати і в гарячому, і в холодному вигляді – він однаково смачний і ароматний. Готувати його будемо з фаршу та з різною начинкою. Я роблю овочевий гарнір до цього м’яса, а ви можете зробити на свій смак.

Приготування:

М’ясо розрізаємо таким чином, щоб у вас вийшов один великий пласт.

Відбиваємо його молотком.

Посипаємо сіллю і всіма спеціями.

Порада: для зручності просто змішайте всі інгредієнти для маринаду з олією та змастіть м’ясо.

Звертаємо м’ясо в рулет, обертаємо плівкою і відправляємо в холодильник. Маринувати м’ясо слід мінімум 2 години, а краще – всю ніч.

Солодкий перець ріжемо на 2 частини, змащуємо олією кожну і запікаємо в духовці при 250 градусах до готовності.

Кладемо перець в харчовий контейнер, накриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин. Потім чистимо від шкірки.

Сир ріжемо тонкими пластинками.

М’ясо розгортаємо і викладаємо перець (можна також гриби, огірки, зелень та інші продукти).

Сік від перців змішуємо з маринадом.

На перець кладемо бекон або шинку.

Викладаємо сир і звертаємо в щільний рулет.

Обв’язуємо рулет ниткою.

Картоплю ріжемо на дольки, цибулю – півкільцями.

На деко викладаємо картоплю і цибулю, подрібнений часник, посипаємо спеціями, поливаємо олією і перемішуємо.

Зверху кладемо рулет, змащуємо маринадом.

Накриваємо форму фольгою.

Запікаємо при 200 градусах близько 1 години, прибираємо фольгу і допікаємо 20 хвилин.

Подаємо таку красу на великому блюді, присипавши зеленню.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *