В багатьох родинах полюбляють на свята відвідати холодець. Але він не завжди виходить такий як хочеться. Тому, пропонуємо ознайомитися з рекомендаціями, яких слід дотримуватись, щоб в холодці бульйон був прозорим, а м’ясо м’яке та ніжне
Спосіб приготування:
- Будь-яке м’ясо разом з кістками, бажано не менше два види, подрібніть на шматки, помийте та замочіть на 7 годин у холодній воді. Потім злийте воду та дайте їй повністю стекти.
- Перекладіть його в ємність, залийте чистою водою, щоб вона покрила м’ясо повністю. Доведіть все до кипіння, злийте воду, ретельно промийте його та знову залийте водою.
- Доведіть м’ясо до кипіння, зменште вогонь та зберіть піну, що утворилась.
- Тушкуйте його на протязі 4-6 годин виставивши вогонь на мінімум.
- За годину до готовності, покладіть в холодець порізані шматками моркву з цибулею, кілька гілочок петрушки, лавровий листок та марлевий мішечок з лушпинням цибулі, а потім витягніть його.
- В кінці варки добре посоліть бульйон та додайте порізаний часник.
- Готовий холодець залиште настоюватись 20 хвилин.
- Потім видаліть варені овочі, процідіть бульйон через сито та поріжте м’ясо невеличкими шматками.
- В емальований лоток покладіть шар м’яса, налийте бульйон та потрусіть зверху меленим чорним перцем.
- Відставте лоток для повного охолодження та перенесіть до холодильника прикривши кришками.
Смачного!