11 Вересня, 2025
Гороховий суп взимку готую на раз-два! Така заправка до супу в мене “на вагу золота” – відкрила баночку і суп готовий!

Гороховий суп взимку готую на раз-два! Така заправка до супу в мене “на вагу золота” – відкрила баночку і суп готовий!

Гороховий суп взимку готую на раз-два! Така заправка до супу в мене “на вагу золота” – відкрила баночку і суп готовий!

Заправка для горохового супу на зиму

– пачка подрібненого гороху – 800 гр
– 1 склянка соняшникової олії
– цибуля – 500 гр
– морква – 500 гр
– болгарський солодкий перець – на любителя! якщо багато взяти то смак у супу буде перцевий, а не гороху – я взяла 2 шт маленького солодкого
– томати – у первісному рецепті 1-2 кг, я взяла 200 гр томатної пасти – можна було сміливо брати 100 гр – надає дуже солодкого смаку
– сіль – 3 ст. л.
–  цукор – 3 ст. л.
– оцет 9% – 3-5 ст. л.

Рецепт приготування:

  1. Горох замочити на ніч
  2. Відварити наступного дня

У каструлю наливаємо:

  1. Олія
  2. Цибуля – порізана кубиками або кільцями
  3. Морква – на тертці
  4. Солодкий перець – на тертці
  5. Томатна паста
  6. Горох (якщо пригоряє – додати кип’яченої води)
  7. Сіль
  8.  Цукор
  9. Оцет

Розкладаємо у банки, закручуємо і укутуємо.

Раніше готувала за іншим рецептом, у стрічці раніше є. На цей раз – змінила під себе.

На мій смак! Перець – однозначно не потрібен, або так так кілька штук маленьких. Томатної пасти – наступного разу покладу не більше 50 грам

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *