3 Вересня, 2025
Готували заготівлю на зиму, але з’їли за тиждень. Завтра будемо готувати знову. Це така смакота!

Готували заготівлю на зиму, але з’їли за тиждень. Завтра будемо готувати знову. Це така смакота!

Такий маринований солодкий перець в гірчичному соусі – це дуже найсмачніше і пікантна страва, досконала закуска

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти

  • перець солодкий – 10 шт;
  • вода – 150 мл;
  • оцет 9% – 70 мл;
  • сіль – 1 ст.л;
  • цукор – 2 ст.л;
  • гірчиця – 200 г;
  • лавровий лист – 2 шт;
  • перець духмяний – 5 шт;
  • олія соняшникова – 150 г.

Процес приготування солодкого перцю

Перець промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки і насіння, ріжемо соломкою.

У каструлі з’єднуємо з водою цукор, сіль і перець, лавровий лист і оцет.

Доводимо маринад до кипіння.

Тепер частинами укладаємо перець і кожну партію варимо близько 15 хвилин на невеликому вогні і під кришкою.

З’єднуємо олію з гірчицею, перцем до однорідності.

Порада: щоб соус вийшов більш однорідним, повітряним, краще перебити його занурювальним блендером, в крайньому випадку – віночком. Соняшникову олію краще брати рафіновану, без запаху, щоб зберігся природний аромат перцю.

Смужки перцю розкладаємо по стерилізованим баночках, заливаємо соусом і закручуємо кришками.

Охолоджуємо при кімнатній температурі і зберігаємо в холодильнику.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *