Інгредієнти:
Кабачки молоденькі (за вагою не знаю)
5 парасольок кропу
5 зубчиків часнику
5 ч л сухої зернової гірчиці
Інгредієнти для маринаду (на 5 банок 0,5 л)
4 склянки води (склянка 200 мл)
1 склянка цукру
1 склянка оцту 9%
2 ст л солі
1 ч. л куркуми
Приготування:
У банки укладаємо по 1 зубчику часнику (ріжемо на частини).
Парасольку кропу та 1 ч л зернової сухої гірчиці.
Кабачки миємо і знімаємо картоплечисткою шкірку. Ріжемо вздовж на 4 частини. Якщо великі кабачки, то навпіл і на 4-6 частин кожну половинку
Вкладаємо стоячи в банки. Можна це зробити фігурним ножем, а можна звичайним!
Маринад з усіма інгедієнтами доводимо до кипіння.
Заливаємо у банки. Ставимо стерилізуватись на 5 хвилин із моменту закипання. На дно каструлі обов’язково кладемо ганчірочку і заливаємо банки теплою водою по плічка. Кришки під час стерелізації не закручуємо, а просто накриваємо банку.
Закриваємо і кутаємо до остигання.
Приємного приготування