Готую картопляні деруни по-новому рецепту. Рецепт для ледачих, деруни готуються дуже просто і швидко. Весь секрет рецепта в особливому подрібненні картоплі. Картоплю не потрібно терти на тертці, просто подрібнити в блендері або через м’ясорубку.
Інгредієнти:
- Картопля 500 г
- Цибуля 1 шт.
- Яйце 1 шт.
- Борошно 2 ст. л.
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком
- Олія 50 мл (для смаження)
Приготування:
Картоплю та цибулю промиваю, нарізаю невеликими шматочками довільної форми. Нарізку кладу в чашу блендера, перебиваю на високих швидкостях. Також для подрібнення картоплі можна скористатися м’ясорубкою, результат буде ідентичним.
Картопляно-цибулеву масу перекладаю у глибоку тарілку на 5 хвилин, щоб картопля виділила сік. Весь сік зливаю, найзручніше це зробити, переклавши суміш у сито.

Потім у картопляну масу вбиваю яйце, всипаю борошно, солю і перчу за смаком, ретельно перемішую.

Сковороду прогріваю, вливаю олію. У гарячу олію кладу невелику порцію маси за допомогою столової ложки, формуючи круглі заготовки. Смажу їх на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку під кришкою.

Готові деруни перекладаю на серветку, щоб вона ввібрала зайву олію. Деруни подаю на стіл зі сметаною. Приємного апетиту!
