12 Липня, 2025
Готую «Ліниві деруни», які смачніші за оригінальні. Ділюсь способом. Не мучусь з терткою.

Готую «Ліниві деруни», які смачніші за оригінальні. Ділюсь способом. Не мучусь з терткою.

Готую картопляні деруни по-новому рецепту. Рецепт для ледачих, деруни готуються дуже просто і швидко. Весь секрет рецепта в особливому подрібненні картоплі. Картоплю не потрібно терти на тертці, просто подрібнити в блендері або через м’ясорубку.

Інгредієнти:

  • Картопля 500 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Яйце 1 шт.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • Олія 50 мл (для смаження)

Приготування:

Картоплю та цибулю промиваю, нарізаю невеликими шматочками довільної форми. Нарізку кладу в чашу блендера, перебиваю на високих швидкостях. Також для подрібнення картоплі можна скористатися м’ясорубкою, результат буде ідентичним.

Картопляно-цибулеву масу перекладаю у глибоку тарілку на 5 хвилин, щоб картопля виділила сік. Весь сік зливаю, найзручніше це зробити, переклавши суміш у сито.

Потім у картопляну масу вбиваю яйце, всипаю борошно, солю і перчу за смаком, ретельно перемішую.

Сковороду прогріваю, вливаю олію. У гарячу олію кладу невелику порцію маси за допомогою столової ложки, формуючи круглі заготовки. Смажу їх на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку під кришкою.

Готові деруни перекладаю на серветку, щоб вона ввібрала зайву олію. Деруни подаю на стіл зі сметаною. Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *