19 Червня, 2025
Готую влітку, щоб пити всю зиму: ароматний чай із листя полуниці

Готую влітку, щоб пити всю зиму: ароматний чай із листя полуниці

Скуштувавши домашній чай із листя полуниці, ви більше не захочете пити звичайний чорний чай із пакетиків. Чай з полуничного листя має чудовий смак, аромат та насичений колір. Обов’язково підготуйте чай із полуничного листя влітку, адже такий напій нагадає про сонячні літні дні восени та взимку.

Готується чай дуже просто. Для початку зберіть чисті сухі листочки полуниці. Розкладіть листочки на ніч на сухій тканині або газеті для того, щоб лист зів’яв і втратив свою пружність.

Перекрутіть листя на м’ясорубці і покладіть в емальований посуд. Утрамбуйте листочки і накрийте ємність мокрим рушником.

Залишіть зелену масу під рушником на 12 годин. Слідкуйте за тим, щоб рушник завжди залишався вологим. Після ферментації перекладіть листочки на деко і підсушіть у духовці з привідкритими дверцятами годину при 100 градусах і 2 години при 50 градусах.

У підсушену заварку додайте висушені лісові ягоди.

Такий чай можна заварювати. Однак ще протягом кількох місяців триватиме суха ферментація чаю, що зробить його смак ще більш насиченим та яскравим

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *