Спробувавши домашній м’ятний сироп один раз, ви вже не зможете від нього відмовитися. М’ятний сироп можна додавати в чай, подавати до млинців та оладок, його аромат не залишить нікого байдужим. Декілька баночок м’ятного сиропу обов’язково потрібно заготовити влітку, в сезон м’яти.
Для приготування м’ятного сиропу знадобиться:
м’ята – 1 пучок;
цукор – 700 гр;
вода – 700 гр;
лимонна кислота – 1 ч.л.
Рецепт приготування м’ятного сиропу
Залийте листочки м’яти разом із стеблами кип’ятком. Накрийте кришкою каструлю і залиште м’яту настоюватися при кімнатній температурі (якщо не дуже жарко), або в холодильнику на добу.
Через добу процідіть м’ятний настій через дрібне сито.
Перелийте м’ятний настій у каструлю, додайте цукор і доведіть сироп до кипіння на повільному вогні при постійному помішуванні. Як тільки сироп закипить, додайте в каструлю лимонну кислоту. Уварюйте сироп протягом 1-1,5 години. Розлийте гарячий сироп по стерилізованих баночках. У гарячому стані сироп рідкий, але при остиганні до кімнатної температури він стане густим і тягучим