6 Травня, 2025
Готую декілька баночок. М’ятний сироп, моя обов’язкова заготівля

Готую декілька баночок. М’ятний сироп, моя обов’язкова заготівля

Спробувавши домашній м’ятний сироп один раз, ви вже не зможете від нього відмовитися. М’ятний сироп можна додавати в чай, подавати до млинців та оладок, його аромат не залишить нікого байдужим. Декілька баночок м’ятного сиропу обов’язково потрібно заготовити влітку, в сезон м’яти.

Для приготування м’ятного сиропу знадобиться:

м’ята – 1 пучок;

цукор – 700 гр;
вода – 700 гр;
лимонна кислота – 1 ч.л.
Рецепт приготування м’ятного сиропу
Залийте листочки м’яти разом із стеблами кип’ятком. Накрийте кришкою каструлю і залиште м’яту настоюватися при кімнатній температурі (якщо не дуже жарко), або в холодильнику на добу.

Через добу процідіть м’ятний настій через дрібне сито.

Перелийте м’ятний настій у каструлю, додайте цукор і доведіть сироп до кипіння на повільному вогні при постійному помішуванні. Як тільки сироп закипить, додайте в каструлю лимонну кислоту. Уварюйте сироп протягом 1-1,5 години. Розлийте гарячий сироп по стерилізованих баночках. У гарячому стані сироп рідкий, але при остиганні до кімнатної температури він стане густим і тягучим

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *