Інгредієнти:
- тепла вода – 200 мл
- молоко – 200 мл
- сіль – 1 ч.л.
- дріжджі – 8 г
- борошно – 800 г
- яйце – 1 шт.
- вершкове масло – 160 г
Рецепт приготування:
В глибокій посудині змішуємо молоко, теплу воду і сіль. Додаємо яйце та дріжджі, перемішуємо.
Всипаємо борошно та замішуємо руками тісто.

Тісто кладемо в миску, накриваємо плівкою та залишаємо на 20 хвилин.
Ділимо тісто на 8 частин.

Кожну частину скачуємо в кулю. Накриваємо плівкою.

Робочу поверхню присипаємо борошном та розкачуємо кожну частину в тонкий пласт.

Викладаємо на плоску тарілку і змащуємо маслом.

Далі – знову тісто та масло. Так формуємо до тих пір, поки тісто не закінчиться. Накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на 20 хвилин.


Дістаємо з холодильника, розкачуємо в широкий прямокутний пласт, змащуємо його маслом і загортаємо рулетом.

Ділимо ножем на порційні шматочки, шириною 1-2 см.

Можна приступати до випічки з листкового тіста