Котлети – це одна з найчастіших страв в наших сім’ях. Чому б і ні? Готуються просто і швидко. Поєднуються з будь-яким гарніром.
3а матеріалами Скарбничка рецептів
Але мої котлетки відрізняються від інших. Так як готую я їх не зовсім звичайним методом.
А секрет полягає в одному єдиному інгредієнті, який я додаю в фарш. Однак, він не зовсім звичайний.Contents
Як я готую фарш
Первісне приготування мого фаршу нічим практично не відрізняється від того, як готують інші господині.
М’ясо прокручую на м’ясорубці. Намагаюся завжди використовувати 2 сорти м’яса – курка + свинина, або свинина + яловичина. Але, якщо фінанси не дозволяють, то готую з одного виду
Цибулю додаю приблизно ¼ від усього обсягу м’яса.
Залишилося додати сіль за смаком, і обов’язково мелений чорний перець. Він зробить фарш ароматним і гострим на смак.
Яйця не додаю, не знаю чому. Лише в рідкісних випадках.
Мій секретний інгредієнт
А тепер розповім про свій секретний інгредієнт, завдяки якому я готую свої супер смачні котлетки.
За звичайним рецептом в фарш для котлет додається скибочка батона, який попередньо замочують у молоці.
Але я ніколи не додаю батон в фарш. Батон не люблю, з самого дитинства. Пам’ятайте в садочку нам часто давали молоко з сухариками з батона? Ось з тих пір я батон і не їм.
А тому в фарш я завжди додавати не скибочку батона, а шматочок чорного хліба, який також спочатку розмочую в невеликій кількості молока.
І перемішую до однорідної маси з м’ясною складовою.
В результаті
Котлетки виходять набагато смачнішими. Дуже ніжні і соковиті.
Мої діти і чоловік просять мене готувати котлети досить часто – з картоплею, макаронами, рисом, овочами.
Я переконана, що мої котлетки такі смачні саме завдяки шматочку чорного хліба, який додається в фарш.
А як ви думаєте
Напишіть свою відповідь в коментарях до публікації. Дуже цікаво дізнатися Вашу думку.