26 Липня, 2025
Готую розсольник на зиму за цим рецептом щороку: взимку це дуже зручно.

Готую розсольник на зиму за цим рецептом щороку: взимку це дуже зручно.

Відмінна заготівля на зиму, яка завжди рятує, якщо потрібно швидко приготувати обід. Приготували м’ясний бульйон (або готуємо на воді пісний варіант розсольника), додали картоплі, баночку розсольника, спеції та зелень на смак, і смачний суп готовий.

Інгредієнти:
перлова крупа 250 г
свіжі помідори 1 кг
свіжі огірки 1 кг
морква 450 г
цибуля 450 г
цукор 2 столові ложки
сіль 1 столова ложка
олія 60 мл
вода 200 мл
оцет 9% 60 мл
Приготування:

Перлову крупу добре промиваю та замочую у холодній воді приблизно на 2 години.

Свіжі помідори прокручую через м’ясорубку. Можна скористатися блендером або просто дрібно нарізати їх ножем.

Моркву натираю на великій тертці, свіжі огірки та цибулю нарізаю кубиком. Додаю овочі до подрібнених помідорів.

За цей час перловка набрякла. Зливаю рідину та додаю крупу до овочів.

Потім додаю воду, олію, сіль і цукор. Все добре перемішую та варю на середньому вогні, постійно помішуючи, 30 хвилин після закипання.

Наприкінці варіння додаю оцет, вимикаю вогонь і розкладаю розсольник по стерилізованих банках. Стерилізуйте зручним для Вас способом!

Закручую банки кришками, перевертаю і вкриваю до повного остигання.

Розсольник на зиму
 

Це дуже смачна заготівля на зиму і зручна! Готуйте із задоволенням, приємного приготування

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *