25 Квітня, 2025
Готую таку зелену аджику 3 роки поспіль: не варю, не стерилізую.

Готую таку зелену аджику 3 роки поспіль: не варю, не стерилізую.

У сезон молодої, сповненої вітамінами зелені, гріх не зробити з неї аджику. Під час її приготування ми не термічно оброблятимемо інгредієнти, так що всі корисності збережуться.

Покроковий рецепт приготування страви:
У всіх перців прибираємо ніжку і все насіння. Зелень добре промиваємо і даємо стекти з неї всій воді. Зазвичай я викладаю зелень у сито з цією метою і залишаю хвилин на 20.

Цибулю та часник чистимо. Перчик чилі розрізаємо на дві частини. Можна насіння викинути і тоді аджика вийде не такою вже гострою.

Беремо м’ясорубку та всі інгредієнти, включаючи зелень, через неї пропускаємо. У масу, що вийшла, додаємо оцет, масло, сіль і весь цукор. Хвилини три все добре вимішуємо.

Перекладаємо в чисті, сухі, стерильні (можна скористатися мікрохвильовою печею для цих цілей) баночки, кришками щільно закриваємо і ставимо в холодильник на пару днів. Через цей час аджика буде готова до вживання.

Зазвичай я зберігаю її на полиці в холодильнику чи підвалі. Готуйте із задоволенням!

Ось що нам знадобиться:
Перцю солодкого (беріть м’ясистий) зеленого чи жовтого кольору – 1 кг;

Перцю чилі (залежно від того любите ви гостре чи ні) – 3-5 шт;
Одну велику цибулину;
Дві невеликі голівки часнику;
По великому пучку петрушки та кропу;
Соняшникової олії – 100 мл;
Пару ст.л. цукру;
1 ст.л. із гіркою солі;
Оцту яблучного – 2 ст.л

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *