8 Жовтня, 2025
Готую швидко курячу печінку на сковороді з овочами: виходить дуже ніжна печінка у підливі.

Готую швидко курячу печінку на сковороді з овочами: виходить дуже ніжна печінка у підливі.

Готуємо курячу печінку у томатній підливі, це дуже швидкий рецепт печінки на сковороді. Куряча печінка з підливою на сковороді виходить ніжною. Така смачна печінка буде чудовим обідом чи вечерею.

Якщо вам цікаво як приготувати курячу печінку з підливою, тоді цей рецепт Вас приємно здивує. Куряча печінка з томатною підливою відмінно поєднується з: макаронами, гречкою, рисом і будь-якими кашами.

Покроковий рецепт приготування страви:
На добре розігрітій сковороді обсмажу дрібно-нарізану цибулю, цибулю обсмажуватиму 2-3 хвилини.

Слідом за цибулею відправляю на сковороду дрібно нарізаний болгарський перець. Стежимо щоб цибуля не підгорала, нам потрібна від неї насолода.

Дрібно нарізав кубиком помідор і відправив на сковороду до цибулі та болгарського перцю. Помідор зупинить процес приготування і почне виділятися сік.

Все добре перемішую і починаю додавати спеції: солодку паприку, суміш італійських трав, дрібно-подрібнений часник.
Добре все перемішую, я дуже люблю обсмажити спеції для того, щоб вони відкрилися.

Страва починає виділяти соки, я додам 2-3 столові ложки води, вода буде гаряча, я не хочу зупиняти процес приготування.

Тушу овочеву суміш на повільному вогні приблизно 3 хвилини, потім додаю 1 ст.л. кетчупу та перемішую.

Відправляємо курячу печінку на сковороду, я її попередньо помив та очистив від плівок.

Добре перемішую і при необхідності додаю ще трохи води, накриваю кришкою печінку і тушу 10 хвилин. Через 10 хвилин перемішав печінку, накриваю кришкою та ще тушу 5 хвилин готую. Я розрізав та перевірив печінку, у мене вона повністю готова. Важливо, щоб не було крові, але печінка повинна залишатися рожевою.

Перевіряю соус на сіль і за потреби додаю трохи солі. Додаю нарізаний кріп та петрушку до страви. Вимикаю нагрівання, накриваю кришкою та даю настояться ще 3 хвилини. Смачного!

Ось що нам знадобиться:
куряча печінка – 500 грам
цибуля ріпчаста – 1/2 шт.
болгарський перець – 1шт.
помідор – 1 шт.
соняшникова олія
солодка паприка – 1 ч. л.
кетчуп – 1 ст.л.
суміш італійських трав (чебрець, базилік, орегано) – 1 ч.л.
часник 3 зубчики,
сіль за смаком – 1/2 ч.л.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *