Хочемо поділитися з вами рецептом приготування “Сільської піци”.
3а матеріалами Наука і правда
Інгредієнти:
Тісто:
- молоко – 250 мл;
- цукор – 2 ст.л;
- сухі дріжджі – 1пакетік (11гр);
- вершкове масло – 125 гр (розтопити);
- мука – 350-400 гр;
- сіль – 1/2 ч.л.
Начинка:
- сир – 250 гр;
- зелень – 100 гр (у нашій статті зелена цибуля і кріп);
- варене куряче філе – 1шт (200-250 гр);
- сир – 100 гр;
- сіль, чорний мелений перець;
- манка – 1 ст.л.
Приготуввання
Приготування тіста
Для цього в чашці змішати 0,5 ст теплої води (або молока) + 1 ст.л. муки + 1 ст.л цукру + дріжджі. Залишити в теплому місці на 7-10 хв, щоб опара піднялася шапочкою.
У глибоку миску просіювати муку, влити тепле молоко, розтоплене вершкове масло і опару, додати цукор і сіль. Поставити тісто в тепле місце на 1-1,5 години до збільшення в об’ємі в 2 рази, обм’яти і залишити ще раз для підйому (ще біля 30-40 хв).
Тісто розділити на 2 частини, розкотити кожну в круг товищиною біля 1см і викласти на деко, застелене пергаментом (круги виходять діаметром близько 28 см)
Приготування начинки
Зелень дрібно порубати, змішати з сиром, додати сіль і чорний мелений перець. Куряче філе розібрати на волокна. Сир натерти на крупній терці.
Круг з тіста присипати манкою (це потрібно щоб уберегти тісто від розмокання). Розподілити по поверхні тісто сир із зеленню, потім куряче філе і зверху посипати тертим сиром.
Випікати в нагрітій до 200 градусів С духовці протягом 20-25 хв до рум’яного кольору
Смачного!