Пропоную вам рецепт відомих у всьому світі булочок Сіннабон. Спробувавши ці булочки, ви назавжди закохаєтесь в них: м’яке повітряне тісто, ароматна начинка і найніжніша вершкова помадка.
Вони реально просто тануть в роті! Неможливо описати словами, наскільки вони смачні! Їх просто потрібно спробувати!
Інгредієнти ( на 12 шт. ):
Для тіста:
Борошно + / – 580 г
Молоко 250 мл
Дріжджі сухі швидкодіючі 7 г
Цукор 80 г
Вершкове масло 80 г
Яйця 2 шт.
Сіль 2/3 ч. л.
Для начинки:
Цукор 120 г
Вершкове масло 90 г
Кориця мелена 15 г
Для помадки:
Вершковий сир 170 г
Вершкове масло 40 г
Цукрова пудра 100 г
Ванілін 1 пакетик
Приготування:
У миску просіюємо 450 грам борошна, додаємо 7 грам швидкодіючих дріжджів і перемішуємо. У центрі робимо поглиблення.
Якщо будете використовувати сухі активні дріжджі або свіжі ( їх знадобиться 20-22 г ), то їх необхідно активувати: змішати зі 100 мл теплого молока і 1 ст.л. цукру із загальної кількості і залишити на 15 хвилин.
В окрему миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, сіль і перемішуємо вінчиком.
Вершкове масло розтоплюємо в каструльці або мікрохвильовці. Молоко підігріваємо до теплого стану.
До борошні додаємо яєчну суміш, розтоплене вершкове масло і тепле молоко. Починаємо замішувати тісто, спочатку ложкою, а потім руками.
Борошно додаємо в тісто поступово, щоб не забити його борошном і булочки вийшли повітряними. Тісто має вийти м’яким, але до рук не липнути.
Готове тісто викладаємо в миску, змащену олією, накриваємо рушником і прибираємо в тепле місце на 1 годину для підйому.
Для начинки корицю змішуємо з цукром.
Тісто, обминаємо і розкачуємо в прямокутний пласт, товщиною 5 мм. Розм’якшене вершкове масло розділимо по всій поверхні тіста, залишаючи 2 см у краю вільними, щоб було легше скріпити загорнутий рулет. Зверху посипаємо сумішшю цукру і кориці.
Тісто закручуємо в рулет. Щільно скручувати не потрібно. Скручуємо вільно, тому що тісто буде ще підходити.

Готовий рулет розрізаємо на 12 рівних частин. Розрізаємо гострим ножем, короткими рухами, щоб не деформувати булочки.

Дно булочок вмокати в борошно, щоб не витікав цукор, і викладаємо на деко, застелене пергаментним папером.

Кожну булочку придавлюємо рукою. Накриваємо булочки рушником і залишаємо в теплому місці на расстойку на 30 хвилин.
Відправляємо булочки в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин до красивого рум’янцю. Готовність можна перевірити дерев’яною паличкою.
Поки булочки випікаються, приготуємо вершкову помадку.
У мисці додаємо вершковий сир ( він повинен бути кімнатної температури, щоб став більш м’яким ) цукрову пудру, розм’якшене вершкове масло і ванілін. Перетираємо все вінчиком до гладкої однорідної маси.

Після того, як булочки спеклися, половину помадки розділимо по всіх булочках і залишаємо на 10 хвилин, щоб всі просочилися.
Тепер розділимо по булочках помадку, що залишилася.
Наші смачні булочки Сіннабон готові! Ніжне тісто з ароматною начинкою і неймовірною помадкою. Рука тягнеться з’їсти відразу все!
Смачного!