Нижче пропонується приготувати дуже ароматну заправку з квасолею до борщу. Вона надає першій страві чудовий смак. А приготувати борщ за допомогою цієї заправки можна буде дуже легко та швидко.
Інгредієнти:
- 2 кілограми буряку;
- 2 кілограми помідорів;
- 2 кілограми ріпчастої цибулі;
- 2 кілограми моркви;
- 3 склянки квасолі;
- 150 мл харчового оцту;
- 0,5 л рослинної олії;
- 1 склянка цукру піску;
- 100 грамів кухонної солі;
- 0,5 л теплої води.
Як приготувати:
Моркву потрібно помити, почистити та натерти за допомогою тертки. Помідори нарізуються шматками, а цибуля півкільцями.
Кожний тип овочів окремо обсмажується на рослинній олії.
Буряк потрібно відварити та почистити. Потім його слід натерти, використовуючи тертку з великими отворами.
Далі відварюється квасоля, після чого потрібно поєднати усі складові та перемішати.
Потім додається оцет, олія, цукор, сіль та вода. Усе перемішується та залишається на 30 хвилин.
Суміш розкладається у стерильні банки, які потім необхідно закатати кришками.
Термін зберігання заправки – 6 місяців у прохолодному місці. Смачного!