20 Грудня, 2024
Готуємо розкішну курочку на вечерю. Всі рідні почнуть просити тільки цю страву.

Готуємо розкішну курочку на вечерю. Всі рідні почнуть просити тільки цю страву.

Якщо одного разу запекти курку новим методом, іншого вже не захочеться. Курка вийде настільки ніжною і соковитою, що господині будуть ходити за черговою пташкою постійно, адже всі рідні почнуть вимагати тільки її. Будь-які частини курки годяться, і гомілки, і стегно, і філе. Можна навіть запекти її всю, головне не зібрати, а навпаки, зробити надрізи і розплющити тушку по всій формі.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Гарнір для такої курочки підійде будь-який, хто стежить за фігурою можна буде обійтися навіть салатом: м’ясо відмінно насичує.

Необхідні продукти:

  • 700 грамів курячого м’яса, підійдуть будь-які частини;
  • 3 зубки часнику і цибулина;
  • по чайній ложці паприки і гірчиця в зернах;
  • склянка ряжанки;
  • перець з сіллю і соняшникова олія для обсмажування;

Процес приготування

Шматки курки розкладають на обробній дошці, вкривають плівкою і злегка відбивають качалкою. Потім їх розкладають по формі для запікання, злегка змащеній олією, посипають сіллю і перцем, додають солодку паприку.

Поки курочка просочується спеціями, цибулю ріжуть дрібними шматочками, подрібнюють часникові часточки. Їх також розподіляють по поверхні м’яса.

Ряжанку змішують з гірчицею, змішують і заливають курку. Рівномірно розподіляють майбутній соус, при необхідності можна промазати шматочки з усіх боків прямо руками. Маринують пару годин.

М’ясо запікають в розігрітій на 200 гр С духовці приблизно 43-45 хвилин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *