11 Вересня, 2024
Грошовий вересень: пенсіонерам приготували доплати – хто та скільки отримає Screenshot

Грошовий вересень: пенсіонерам приготували доплати – хто та скільки отримає

В Україні продовжується планомірне підвищення рівня життя пенсіонерів. Незважаючи на те, що масштабні перерахунки пенсій у 2024 році вже завершені, певні категорії пенсіонерів мають додаткові виплати.

Докладніше про те, що пенсіонерам приготували доплати, повідомляє Пенсійний фонд України. 

Згідно з чинним законодавством, пенсіонери в Україні мають право на так звані “вікові” доплати. Ці доплати нараховуються автоматично після досягнення певного віку та за дотримання кількох умов:

Вік: Пенсіонер повинен досягти 70, 75 чи 80 років.
Розмір пенсії: Розмір пенсії має бути меншим за певний поріг, який щорічно індексується. 2024 року цей поріг становить 10 340,35 гривні.
Вид пенсії: Доплата нараховується лише за пенсію віком.

Розмір вікових доплат

Розмір доплати залежить від віку пенсіонера:

70 років: 300 гривень
75 років: 456 гривень
80 років: 570 гривень

Особливості нарахування доплат

Дата нарахування: Доплата починає нараховуватись з місяця, наступного за місяцем досягнення пенсіонером відповідного віку. Наприклад, якщо пенсіонер досяг 70 років у вересні, то доплату у розмірі 300 гривень буде нараховано з жовтня.
Пропорційне нарахування: Якщо день народження пенсіонера припадає на середину місяця, то за перший місяць доплата буде нарахована пропорційно до кількості днів, протягом яких пенсіонер досяг відповідного віку.

Як отримати вікову доплату?

Для отримання вікової доплати жодних додаткових дій з боку пенсіонера робити не потрібно. Доплата нараховується автоматично після досягнення відповідного віку та за дотримання всіх умов.

Вікові доплати – це важлива складова пенсійного забезпечення України. Завдяки їм пенсіонери старшого віку можуть розраховувати на додаткову фінансову підтримку. Якщо ви або ваші близькі досягли 70, 75 або 80 років, обов’язково перевірте, чи маєте ви право на таку доплату.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *