Це один зі старих, перевірених багатьма рецептів швидких біляшів. Ми ним користуємося з тих часів, коли моя бабуся працювала в їдальні.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 2 шт;
- молоко, 300 мл;
- сіль, 1 ч.л;
- цукор, 2 – 3 ст.л;
- дріжджі свіжі, 15 г;
- олія соняшникова, 5 ст.л;
- борошно, 1 кг +;
- масло соняшникова для.
Для приготування начинки необхідно:
- свинячий і яловичий фарш по 150 г;
- цибуля, 1 шт;
- сіль і перець.
Процес приготування біляшів
У 50 мл теплої води розводимо дріжджі, всипаємо 1 ложку цукру, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин.
В іншій ємності змішуємо 200 мл теплої води з теплим молоко, соняшниковою олією, цукром і сіллю, яйцями
Додаємо в неї дріжджову суміш, вимішуємо, накриваємо і залишаємо на 1.5 години в теплому місці.
Вмішуємо ще близько 70 – 100 г борошна, залишаємо ще на 1 годину.
Для фаршу змішуємо всі інгредієнти з дрібно порізаною цибулею, солимо і перчимо до смаку.
Порада: якщо фарш дуже щільний, вливаємо 100 мл крижаної води. Добре вимішуємо фарш
Тісто ділимо на шматочки, у вас повинно вийти близько 18 – 20 штук.
Розкачуємо кожен в коржик, викладаємо начинку, защипуємо краї, з’єднуємо кінчики і отримуємо цілий біляш.
Обсмажуємо біляші в розігрітій великій кількості олії.
Як бачите, ніяких особливих клопотів з біляшами немає, тому можете сміливо спробувати їх зробити
Олії вони багато не вбирають, але спочатку ви можете викласти їх на паперові рушники, а потім складати на тарілку.