22 Листопада, 2024
Делікатес, який я завжди готую на свято! Смачна святкова страва, яку люблять усі гості

Делікатес, який я завжди готую на свято! Смачна святкова страва, яку люблять усі гості

Багато напевно пам’ятають, як на свята мами купували язики і готували з них холодець – це було одна з найсмачніших і святкових страв. Але з язика можна приготувати й іншу страву, не менше смачну, але більш швидка в приготуванні.

Пише Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • свинячий язик, 500 г;
  • часник, 3 зубчики;
  • оцет рисовий або яблучний або звичайний, 2 ст.л;
  • олія рафінована соняшникова, 3 ст.л;
  • соєвий соус, 2 ч.л;
  • вода, 2.5 ст.л;
  • сіль і цукор по половині ч.л;
  • перець чорний, запашний, хмелі-сунелі до смаку.

Процес приготування страви з язика

Язик кладемо в холодну воду і доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин.

Цю воду зливаємо, язик промиваємо, заливаємо чистою водою і варимо на невеликому вогні близько 1.5 години.

З каструлі виймаємо язик відразу в холодну воду і залишаємо його на 15 хвилин – це допомагає легко очистити його від шкірки. Ріжемо м’ясо не невеликі шматочки

Для маринаду змішуємо воду і оцет, олію, сіль і цукор, всі інші спеції. Заправка повинна бути кисло-солодкого, тому обов’язково спробуйте на смак.

Часник дрібно січемо і разом з м’ясом залишаємо на 15 хвилин, потім заливаємо маринадом, перемішуємо.

Порада: додайте улюблену зелень і тонкі півкільця білої цибулі (шалот).

Накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на 6 – 8 годин, але не більше 12. Іноді перемішуйте.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *