Золоте правило вибору м’яса для страви говорить: що менше готовий витратити, то довше доведеться жувати. Але при правильному підході навіть з цього правила можна зробити виняток, а з найжорсткішого шматка приготувати найніжнішу м’ясну вечерю. Потрібно лише дві години часу, трохи спецій та порція пива.
Ось що нам знадобиться:
М’ясо (грудинка) – 2 кг
Пиво (світле) – 0,5 л
Паприка – 1ч.л.
Цукор – 2 ч.л.
Соєвий соус – 50 мл
Сушений часник – 2 ч. л.
Пажитник – 0,3 год.
Бадьян – 1 шт.
Часник – 5 зубчиків
Розмарин (за бажанням) – 1 гілочка
Сіль за смаком
Перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування страви:
- М’ясо натираємо сіллю та перцем, після чого обсмажуємо на сковороді (без олії) до рум’яної скоринки з обох боків.
- Вливаємо пиво (можна використовувати як алкогольне, так і безалкогольне) і чекаємо поки закипить, додаємо бадьян і сушений часник. Тушкуємо все протягом 10 хвилин під кришкою.
- В окремій ємності змішуємо соєвий соус, паприку та цукор. Вливаємо все до м’яса, яке перед цим перевертаємо, та тушкуємо під кришкою протягом двох годин. За цей час шматки кілька разів перевертаємо для рівномірного приготування.
- До майже готового м’яса додаємо пажитник, давлений часник та розмарин. Накриваємо кришкою та тушкуємо ще 10 хвилин.
Ніжне, ароматне та дуже смачне м’ясо в соєво-пивному соусі готове