А виглядає як з хорошої кондитерської — його не соромно приготувати як на святковий стіл, так і просто до приходу гостей. Спробуйте — і цей легкий тортик з лаваша стане одним з улюблених рецептів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Інгредієнти
- Сметана 20% — 500 мл.
- Варене згущене молоко — 370 грамів
- Тонкий лаваш — 500 грамів
- Розморожена вишня (можна замінити на інші ягоди або фрукти) — 500 грамів
- Сіль — щіпка
- Шоколад для прикраси
Приготування
- Лаваш наріжте на 20 смуг шириною близько 15 см.
- Натріть на тертці шоколад для прикраси (за бажанням його можна замінити на кокосову стружку, горіхи або зовсім не прикрашати.
- Сметану збийте міксером з вареним згущеним молоком та сіллю до однорідності.
- Кожну смужку лаваша намазуємо кремом, на край викладаємо ряд вишень і загортаємо в трубочку.
- Трубочки викладаємо на змащену вершково-згущеним кремом форму шарами, щедро змащуючи кожен шар кремом.
- Відправте торт в холодильник мінімум на години. Як тільки він буде готовий, присипте тертим шоколадом зверху і з боків.
Обов’язково залиште десерт в холодильнику на кілька годин. Якщо подати його відразу, він, як і будь-який торт, не буде таким смачним. Він повинен встигнути просочитися.
У кондитерській справі цей процес називають стабілізацією. Так що не варто ставитися до тортика недбало тільки через лаваш і швидкість приготування. Спробуйте і переконайтеся в тому, що це дуже крутий десерт!