23 Серпня, 2025
Диня консервована в сиропі на зиму: один з моїх улюблених рецептів заготівлі, диня як свіжа.

Диня консервована в сиропі на зиму: один з моїх улюблених рецептів заготівлі, диня як свіжа.

Свіжа диня така смачна та ароматна, що хочеться насолоджуватися нею якомога довше. Диню можна приготувати не тільки у вигляді компоту, джему чи варення, а також законсервувати шматочки, які практично не відрізняються від смаку свіжих.

До того ж цей рецепт дині в сипі на зиму, дуже простий і швидкий. Саме складне тут – це почистити диню і нарізати її кубиками. Заготівлі на зиму з дині можна використовувати для приготування десертів, варень, компотів, пряних закусок, начинок, гарнірів та компонентів для  салатів.

Інгредієнти:
На 2 баночки по 500 мл

Диня свіжа – 600 г
 Лимонний сік – 4 ст. л.
 Цукор – 12 ст. л.
Приготування:
Диню для консервації вибираємо стиглу, соковиту, з неушкодженою шкіркою. Миємо диню і витираємо за допомогою бавовняного рушника.

Розрізаємо пополам, видаляємо насіння. Кожну половину дині розрізаємо ще навпіл. Так буде зручніше очищати диню від шкірки. Потім диню очищаємо від шкірки. У нас повинна залишитися соковита ніжна солодка м’якоть.

Нарізаємо м’якоть невеликими шматочками. Банки попередньо стерилізуємо будь-яким, зручним для вас способом.

Нарізану м’якоть дині щільно вкладаємо в підготовлені баночки. Шматочки дині повинні доходити до горла банки, але не перевищувати його. При укладку дині банки струшуємо, щоб помістилося більше дині.

Наливаємо в банки лимонний сік. Насипаємо цукор.

Далі, заливаємо в банки киплячу воду, до самого верху банок.

І відразу ж прикриваємо їх стерилізованими кришками.

Поміщаємо банки з динею в каструлю, дно якої вистелене бавовняною серветкою. Заливаємо в каструлю теплу воду.

Ставимо каструлю на великий вогонь і доводимо до кипіння. Потім вогонь зменшуємо, щоб не було бурного кипіння, і стерилізуємо банки протягом 15 хвилин.

Після стерилізації банки обережно виймаємо та герметично закручуємо стерилізованими кришками.

Перевертаємо банки вгору дном і накриваємо їх рушником або пледом.

Витримуємо так до повного остигання. Зберігати таку консервовану диню краще в прохолодному місті.

Ось і все, на цьому наша консервована диня в сиропі на зиму готова!

Смачного Вам і вдалих заготовок! Не забудьте поділитися з друзями рецептом, дякую, що готуєте разом зі мною

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *