Відмінний рецепт салату з малосольним оселедцем. Робиться легко та нескладно з доступних та простих продуктів. Але як це виходить смачно!
Інгредієнти:
200-220 гр. філе оселедця;
1 велика цибулина;
3 картоплі середнього розміру;
1 невеликий буряк;
2-3 зубчики часнику;
1 морквина;
Сир та майонез.
Ділюся рецептом приготування:
Відварюємо буряк і моркву з картоплею. Викладаємо на тарілку і залишаємо щоб остигали.
Оселедець краще брати відразу філе, тоді не треба поратися і очищати його. Загалом нарізаємо маленькими шматочками.
Цибулю дрібно ріжемо, засипаємо в глибоку тарілку, заливаємо 120-150 мл гарячої води, додаємо цукор та оцет. Розмішуємо, залишаємо на 10 хвилин. Після чого зливаємо воду і злегка віджимаємо.
Натираємо сир на великій тертці або ріжемо дрібними кубиками.
Підготуємо охолоджені овочі. Картоплю очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо. Морквину та буряки натираємо на тертці. У буряк додаємо пару зубчиків давленого часнику, перемішуємо з невеликою кількістю майонезу. Морквину перемішуємо із сиром та майонезом.
Збираємо салат у правильній послідовності.
Найзручніше і звичайно акуратніше робити це у формі. Перший шар викладаємо з картоплі, трохи солимо і промазуємо майонезом.
Потім йде шар цибулі та сіточка з майонезу, оселедець. Четвертим шаром викладаємо буряки, потім морквину.
Прикрасити можна свіжою зеленню перед подачею на стіл.
Ставимо в холодильник, хоч би на пару годин. Він просочується та добре тримає форму. Далі кільце можна зняти.
Джерело