3 Серпня, 2025
Для мене смачнішого рецепту перця немає. Консервований перець в банках на зиму. Закриваю як найбільше.

Для мене смачнішого рецепту перця немає. Консервований перець в банках на зиму. Закриваю як найбільше.

Спробуйте приготувати перець за сербським рецептом. Він виходить таким смачним та ніжним.

Консервацію можна додавати в інші страви. Ваші родичі та друзі будуть задоволеними

Інгредієнти:

  • Перець солодкий, великий – 5 шт.;
  • Часник – 3 зубки;
  • Сіль кухонна – 15 гр.;
  • Цукор – за смаком;
  • Олія без запаху – 40 мл.;
  • Оцет яблучний – 10 мл.;
  • Перець горошком – 3 шт.;
  • Базилік – 1 гілочка

Як зробити:

  1. Чисті перці викладіть на деко та випікайте пів години, при температурі 200 градусів.
  2. Коли перці гарячі, зніміть шкірку та приберіть насіння.
  3. Сік, що утворився злийте у посуд.
  4. Перець наріжте невеликими шматочками.
  5. Наріжте очищений часник тонкими слайсами.
  6. Розкладіть у простерилізовану банку пошарово інгредієнти. Спочатку перець, потім часник та базилік.
  7. Змішайте сік перцю, олію, оцет та спеції. Суміш потрібно закип’ятити та налити у банки.
  8. Після закрийте пластмасовими кришками та поставте у холодильну камеру на 7 годин.

Щоб салат простояв довше, додайте більше оцту.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *