19 Вересня, 2024
Доведеться ще попотіти: синоптики дали прогноз, яку погоду очікувати в останній місяць літа

Доведеться ще попотіти: синоптики дали прогноз, яку погоду очікувати в останній місяць літа

Треба готуватись до посушливої погоди з мінімальними опадами

Серпень обіцяє стати справжнім випробуванням для українців, адже нас очікує спекотна та суха погода. Про це повідомляє Укргідрометцентр, надаючи детальний прогноз на останній місяць літа. znaj.ua

У серпні, зазвичай, найвищі температури очікуються навіть вночі. Середня температура місяця становитиме від +20 до +26°C, а в Карпатах вона буде трохи нижчою – +17…19°C. Це значення перевищує звичні температурні показники на два градуси, що свідчить про загальне потепління клімату

Щодо опадів, то їх кількість буде мінімальною. Середній місячний обсяг опадів становитиме від 30 до 97 мм. У південних регіонах, таких як Херсонська область і західні райони Криму, цей показник буде ще нижчим – від 24 до 28 мм. У гірських регіонах Прикарпаття, Закарпаття та Карпат очікується трохи більше дощів – від 104 до 120 мм, але загалом опади будуть рідкісним явищем.

На початку місяця, 1-2 серпня, майже по всій території України, за винятком західних областей, можливі короткочасні дощі з грозами. Температура вночі коливатиметься від +11 до +17°C, а вдень підніматиметься до +20…26°C. У південних та західних регіонах стовпчики термометрів можуть досягати +30°C.

Отже, серпень обіцяє бути спекотним і вологість не буде високою. Це означає, що варто бути готовими до жаркої погоди, захищати себе від перегріву та підтримувати водний баланс. А для тих, хто планує подорожі в гори, можливість дощів та приємніша температура можуть стати приємним бонусом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *