4 Вересня, 2025
Додала до печінки сиру картоплю і на сковорідку: тепер часто так готую оладки.

Додала до печінки сиру картоплю і на сковорідку: тепер часто так готую оладки.

З півкілограма печінки можна приготувати велику кількість котлет. Ці котлети або оладки з печінки із овочами виявляються неймовірно соковитими та апетитними. Традиційно використовуване борошно я замінила на вівсяні пластівці, попередньо подрібнені до борошна.

Покроковий рецепт приготування страви:
Для початку печінку ретельно миємо та подрібнюємо. Я використовую для цього блендер, але можна пропустити печінку через м’ясорубку або просто дрібно нарізати ножем, якщо хочете отримати більш рубану текстуру котлет.

Разом з печінкою до блендера додаю вівсяні пластівці швидкого приготування, після чого висипаю отриману суміш у миску.

Цибулю також подрібнюю в блендері, моркву тру на дрібній тертці. Віджату картоплю також тру на дрібній тертці, щоб вона не потемніла, і додаю її до печінкової маси.

Потім у миску додаю яйця та сметану.

Якщо маса здається надто рідкою, додаю столову ложку манної крупи.

Всі компоненти добре перемішую, солю і перчу за смаком. Даю масі постояти близько десяти хвилин.

Обсмажую оладки по обидва боки до готовності на сковороді.

Ці оладки мало вбирають олію, тому для смаження потрібно зовсім небагато жиру.

Подавати їх можна як у гарячому, так і холодному вигляді, і вони будуть однаково смачні.

Ось що нам знадобиться:
Печінка куряча – 500 гр.
Яйця – 2 шт.
Вівсянка – 2 ст.л.
Манна крупа – 1 ст. л. (якщо знадобиться)
Сметана – 2 ст. л.
Картопля – 2 шт.
Цибуля – 1 шт
Морква – 1 шт.
Сіль, чорний мелений перець, сухий часник (за смаком)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *