Якщо ви бажаєте приготувати натуральне вершкове масло власноруч, то цей рецепт вам дуже сподобається. В наш час в магазинах досить важко знайти натуральне масло, хоча й варіантів для вибору дуже багато. Тому, щоб впевнитися, що масло дійсно натуральне – краще його приготувати самому
Для приготування вам знадобиться:
- Вершки не менше 33% жирності;
- Міксер.
Спосіб приготування:
- Візьміть глибоку миску та налийте вершки.
- Візьміть міксер та починайте збивати вершки на великій швидкості. Через 1,5 хвилини ви побачите, що вини починають загусати, через ще 1 хвилину – вершки загуснуть краще.
- Зменшить швидкість міксеру, вершки почнуть утворювати грудки. З них почне виділятися зайва рідина – маслянка. Через дві хвилини ви помітите, що масло відділилося від маслянки. Масло – жовте, маслянка – прозора.
- Зберіть тверду частину в одне ціле. Цю грудку необхідно промити тричі в крижаній воді. Під час цієї процедури зробіть з грудки форму масла.
Запам’ятайте, щоб отримати 220 гр. масла та 280 гр. маслянки вам знадобиться 500 мл. вершків. Маслянку не викидають, її додають при приготуванні хліба, вареників, пельменів. Вона має досить багато корисних властивостей.
Готове масло можна зберігати у морозильній камері.
Смачного!
Джерело: ulyublena.com