Мої діти дуже люблять згущене молоко, вони додають його і до млинців, і до каші, і смакують просто так. Нещодавно я знайшла чудовий рецепт, як приготувати згущене молоко вдома. Все вийшло з першого разу. Я дуже задоволена результатом, смак майже не відрізняється від магазинного.
Пише Наука і правда
Смачне домашнє згущене молоко. Неймовірний смак.
Необхідні інгредієнти:
- Молоко (від 3,2 % жирності) – 1 л.
- Цукор – 200 г.
- Ванільний цукор – 1 пакетик.
Покроковий рецепт приготування:
Молоко краще брати, все-таки, домашнє, бо може зловитись. Молоко змішуємо з цукром, доводячи до кипіння постійно помішуючи. Як тільки молоко закипить, відразу ставимо на легенький вогонь і варимо так молоко від 45 хвилин до однієї години.
Все залежить від консистенції згущеного молока, яку ви хочете отримати.
Постійно перемішувати непотрібно, але час від часу потрібно підходити і перемішувати. Протягом години молоко буде випаровуватись і міняти колір – це означає, що ви на вірному шляху. Як молоко довели до потрібної вам консистенції, знімаємо каструлю з вогню і ставимо в холодну воду (водяну баню).
Постійно помішуючи охолоджуємо згущене молоко. Переливаємо в банку і зберігаємо в холодильнику.
Виходить ось таке смачне домашнє згущене молоко.
Результат вам сподобається, спробуйте обов’язково, і смакуйте її з чим полюбляєте.
Рецепт – Богдана Крамар.
Фото – Богдана Крамар.
Смачного вам!