Цю страву можна назвати стравою вихідного дня, щоб скуштувати її за столом всією великою родиною.
Відразу візуалізується картина: за вікном прохолода, будинки затишок від свічки, що горить потріскує, красива скатертина, ваза з квітами і коло найближчих.
За основу брала рецепт Гордона Рамзі, але адаптувала його за смаковими перевагами моєї родини. В оригіналі використовується фарш із баранячого м’яса, який я замінила на яловичий. Далі ділюся рецептом докладніше, а ви вже додавайте щось від себе.
Інгредієнти:
Яловичий фарш – 1 кг
Картопля – 1-1.5 кг
Сир твердий (у мене м’який пармезан) – 150 гр
Томати у власному соку – 250 мл (томатна паста)
Морква – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Спеції: сіль, перець, паприка і далі за смаком орегано, чебрець, розмарин
Вустерський соус – 2 ст. л.
Зелений горошок – 200 гр
Приготування:
Відварити пюре, додати в нього вершкове масло і змішати його з натертим сиром.
Протушити натерту моркву, порізану цибулю, додати фарш і довести до повного випаровування соку, щоб він був добре підсмаженим.
Додати томати, вустерський соус, сіль, спеції та смажити його до повного випаровування рідини.
До випареного фаршу додати зелений горошок.
У форму для запікання на низ викласти фарш, потім пюре розрівняти вилочкою і відправити в духовку, прогріту до 200° С на 20 хвилин. Наприкінці на 5 хвилин увімкнути гриль.
Усім приємного приготування та затишних обідів всією родиною