14 Вересня, 2025
Домашній, густий і ароматний кетчуп. Вдалий рецепт, який перевірений роками.

Домашній, густий і ароматний кетчуп. Вдалий рецепт, який перевірений роками.

Справжній кетчуп не повинен бути «порошковим» чи пересолодженим, як у магазині. Він має бути густим, ароматним та повністю натуральним. Саме таким виходить мій домашній кетчуп, рецепт якого перевірено роками. Готую його не тільки для своєї сім’ї, а й на продаж – настільки смачний виходить результат!

Цей кетчуп – універсальний соус: він ідеально підходить до м’яса, птиці, картопля фрі, макаронів, а ще його можна використовувати як основу для піци або інших соусів.

Нам знадобиться:

Помідори – 6 кг
Цибуля ріпчаста – 500 г
Яблука кислі – 1 кг
Перець чилі – 2-6 шт. (за смаком)
Кориця – 0,5 ч. л.
Паприка солодка – 1-2 ст. л.
Чорний мелений перець – 1 ч. л.
Сіль – 2,5 ст. л.
Цукор – близько 550 г (можна регулювати до смаку)
Гвоздика – 10 шт.
Часник – 2 зубчики
Оцет 9% – 50 г
Покроковий рецепт приготування:

Помидори вимийте, зробіть хрестоподібні надрізи та залийте окропом на кілька хвилин. Зніміть шкірку (за бажанням – можна залишити). Наріжте четвертинками.

У велику каструлю складіть помідори, грубо нарізану цибулю, яблука шматочками та перець чилі. Варіть 30-40 хвилин. Зніміть каструлю з вогню та подрібніть все занурювальним блендером до однорідної маси. Поверніть на плиту та уварюйте ще 20 хвилин без кришки.

Додайте сіль, перець, паприку, корицю та цукор. Все добре перемішайте. Гвоздику загорніть у марлю і опустіть у каструлю. Додайте подрібнений часник. Варіть ще 30 хвилин на слабкому вогні. Влийте оцет, прокип’ятіть 2-3 хвилини, потім вийміть гвоздику.

Гарячий кетчуп розлийте по стерилізованим банкам і закрийте кришками. Переверніть дном догори, укутайте рушником і залиште до повного охолодження.

Домашній кетчуп виходить густим, ароматним та дуже смачним. Він набагато корисніший за магазинний, адже тут тільки натуральні інгредієнти, ніяких барвників і консервантів. Спробуйте приготувати хоча б половину порції – і цей рецепт точно стане вашим улюбленим!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *