2 Серпня, 2025
Домашній зефір на яблучному пюре: готуємо неймовірно смачний, повітряний і ніжний десерт в домашніх умовах.

Домашній зефір на яблучному пюре: готуємо неймовірно смачний, повітряний і ніжний десерт в домашніх умовах.

Спробуйте приготувати його самі і вам не захочеться більше купувати його в магазині!

Інгредієнти:
Яблучне пюре 130 г
Білок 30 г (від середнього яйця С1)
Цукор 300 г
Вода 75 мл
Агар-агар 5 г (сила гелю 900-1000)
Ванілін, лимонна кислота за бажанням
Приготування:

Для приготування зефіру дуже важливо дотримуватися пропорції, тому вимірюйте всі інгредієнти на вагах, тоді у вас все вийде!

Зефір готується дуже швидко, тому підготуйте відразу все необхідне: пергаментний папір, на який будемо відсаджувати зефір і кондитерські мішки з насадками.

Яєчний білок і яблучне пюре повинні бути холодними. Яблучне пюре повинно бути досить густим.

У каструлю з товстим дном додаємо цукор, воду, дрібку ваніліну і агар-агар. Все перемішуємо і поки відставляємо в сторону.

Спочатку краще збити яблучне пюре з білком, а потім вже зварити сироп.

До яблучного пюре, за бажанням, додаємо дрібку лимонної кислоти і збиваємо міксером близько 2 хвилин до пишності. Пюре має посвітлішати і стати пишнішим.

Тепер додаємо яєчний білок і ще збиваємо міксером 3-5 хвилин до пишності. Дуже важливо, щоб білок і пюре були добре збиті, тому що це впливає на консистенцію зефіру. Важливо не перевзбити білок, щоб він не став пухким. Як тільки маса ущільнилася (залишається хороший малюнок) і стала пишною, можна відключати міксер.

А тепер зварити сироп. Ставимо каструлю (з товстим дном) на вогонь вище середнього і доводимо до кипіння, постійно помішуючи і піднімаючи з дна агар-агар, тому що він має властивість осідати.

Цукор зі стінок також збираємо, щоб він повністю розчинився. Як тільки сироп почав кипіти, знижуємо трошки температуру і варимо сироп до температури 110 градусів. Якщо термометра немає, то орієнтуємося на консистенцію сиропу: при піднятті лопатки, сироп повинен стікати безперервною тонкою ниткою. Час активного кипіння сиропу становить близько 3-х хвилин.

Тепер тонкою цівкою вливаємо сироп по краю миски в білково-яблучне пюре і збиваємо міксером на найменшій швидкості. Сироп обов’язково потрібно вводити тонкою цівкою, щоб вся маса не опала. Агар стабілізується при температурі 40 градусів, тому вся маса буде поступово остигати і ставати більш щільною, пишною і повітряною.

Як тільки повністю сироп додали, збільшуємо швидкість до максимальної і продовжуємо збивати масу до тих пір, поки вона не стане накручуватися на вінчики.

За бажанням, в масу можна додати пару крапель барвника, щоб зефір придбав рожевий колір.

Тепер потрібно діяти швидко: всю масу відразу розкладаємо по кондитерських мішках.

Відсаджуємо зефір на пергаментний папір (або силіконовий килимок). Спочатку відсаджуємо підставку зефіру (щоб воно було плоским і надалі можна було склеїти дві зефіркі між собою), а потім робимо пару завитків.

Ми залишаємо зефір підсихати на 8-10 годин (можна залишити і на добу). Я залишаю на ніч.

Зефір повинен добре схопитися, зверху з’явиться суха корочка, а всередині він повністю застигне.

Коли зефір застигне, посипаємо його цукровою пудрою.

Потім з’єднуємо дві половинки зефірок і також повністю обвалюємо їх в цукровій пудрі.

Наш зефір готовий!

У ньому добре відчувається яблучний смак, він пружинистий, щільний і дуже смачний!

Смачного Вам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *