4 Травня, 2025
Домашній квас. Роблю з цикорію, на смак як бочковий

Домашній квас. Роблю з цикорію, на смак як бочковий

Сьогодні розповім вам, як приготувати домашній квас, який замінить магазинні аналоги. Рецепт дуже простий і не вимагає специфічних інгредієнтів, все можна знайти вдома.

Покроковий рецепт приготування страви:
Спочатку кип’ятимо воду і заливаємо її у відповідну ємність, наприклад, у миску.

Додаємо в гарячу воду 2 столові ложки цикорію, половину чайної ложки лимонної кислоти та 4-5 столових ложок цукру. Усе ретельно розмішуємо, щоб компоненти повністю розчинилися.

Залишаємо суміш остигати до теплого стану, приблизно як для дріжджового тіста.

Після остигання вводимо у воду 0,5 чайної ложки сухих дріжджів і знову все перемішуємо.

Переливаємо отриману суміш у порожню пляшку об’ємом 1,5 літра, залишаючи трохи місця вгорі для активності дріжджів. Пляшку виставляємо на сонці на 3-4 години, щоб розпочався процес бродіння.

Потім переставляємо пляшку холодильник для охолодження квасу.

Готовий квас виходить помірно солодким, освіжаючим і пінистим. Завдяки додаванню цикорію смак квасу нагадує магазинний, при цьому він має темний насичений колір, хоча в його складі відсутній палений цукор.

Простота та доступність цього рецепту роблять його чудовим вибором для любителів домашнього квасу.

Ось що нам знадобиться на 3 літри:
Цикорій – 2-4 ст.л
Цукор – 8-10 ст.л
Лимонна кислота – 1 ч.л
Дріжджі – 1 ч.л

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *