Інгредієнти:
1 кг сухої квасолі
2 кг стиглих червоних помідорів
0,5 кг моркви
0,5 кг цибулі
0,5 кг червоного болгарського перцю
150 гр. томатної пасти
120 гр. цукру
50 гр. солі
100 мл 9% оцту
250 мл соняшникової олії
1 стручок гострого чи гіркого перцю
1 ч. л. меленої паприки
1 ч. л. меленого чорного перцю
3 зубчики часнику
коріандр та інші прянощі за бажанням
Приготування:
Насамперед потрібно зварити квасолю. Краще брати білу, вона ніжніша. Готувати її слід як ви звикли (в каструлі на плиті або в мультиварці), головне, щоб квасоля не розварилася і не сильно потріскалася.
Подрібнити кубиками цибулю і натерти на тертці моркву. Викласти в каструлю з товстим дном, влити трохи олії і на середньому вогні обсмажити овочі до м’якості, періодично перемішуючи.
Помідори ошпарити, надрізати та зняти шкірку. Подрібнити помідори у м’ясорубці чи блендері.
Болгарський перець вичистити від насіння, порізати дрібними шматочками.
До цибулі з морквою влити помідорний соус, сюди болгарський перець і томатну пасту. Масу прокип’ятити та варити при слабкому кипінні 40 хвилин.
У блендері подрібнити часник та гострий перець, перекласти в соус. Можна збити його блендером (весь соус) до однорідності.
Закласти в готовий томатний соус відварену квасолю. Приправити сіллю та цукром. А також не забути про прянощі. Прокип’ятити 10 хв.
У каструлю влити оцет, дати покипіти ще 3-4 хвилини і потім готову квасолю в соусі розкласти по гарячим стерилізованим банкам.
Закрутити кришками, перевернути догори дном.