Інгредієнти:
- Огірки – 1,200 г (вихід 3 банки по 0,5 л)
- Цибуля – 200 г
- Кріп – 1 пучок
У кожну баночку:
Огірковий салат
- Лавровий лист – 1 шт
- Перець запашний – 2 горошини
- Перець чорний – 5 горошин
- Сіль – 0,3 ч.л
- Цукор – 0,5 ч.л
- Оцет 9% – 1 ст.
- Олія – 1,5 ст.л
Приготування:
Огірки я не чищу, але за потреби можна це зробити. Нарізаємо огірки кружальцями завтовшки 0,5 см. Великі плоди можна почистити і нарізати половинками або четвертинками
Огірковий салат

Цибулю нарізаємо півкільцями товщиною 0,5 см.

Підготовка закінчена, поєднуємо всі інгредієнти. До огірків додаємо цибулю, а також свіжий кріп, який я нарізала крупно. І все перемішуємо.
Огірковий салат
Тепер беремо банки 0,5 л. Їх я просто добре мию содою, але не стерилізую. На дно банок укладаємо по одному лавровому листку, по дві горошини запашного перцю, по п’ять горошин чорного перцю.
Укладаємо салат у банки. Робимо це щільно, але без фанатизму.

Всі баночки заповнені. Їх у мене вийшло 3 по 0,5 л
Після цього ставимо в каструлю, дно якої я застелила рушником. Доливаємо в кожну баночку гарячу воду, але не до верху, адже у процесі стерилізації овочі виділять сік.
Накриваємо банки кришками і заливаємо в каструлю гарячу воду до плічок банок. Стерилізуємо з моменту закипання води у каструлі 10 хвилин.
Далі дістаємо банки, закочуємо, перевертаємо і укутуємо до повного остигання.

Смачний, апетитний салат на зиму з огірків, у якому присутній аромат свіжості готовий. Готуйте та смакуйте!