Тісто по цьому рецепту вийде дуже м’яким і смачним, воно відмінно підходить для випічки пиріжків.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Для приготування буде потрібно:
Для тіста:
- борошно – 500 гр
- дріжджі – 10 гр
- цукор – 2 ст.л
- сіль -1 ч.л
- масло рослинне – 50 мл
- жовтки – 2 шт. (Від курячого яйця)
- молоко -250 мл
- вода – 50 мл
Для начинки:
- капуста – 1,5 кг;
- цибуля ріпчаста – 1 головка;
- сіль – 1 ч.л. (без гірки);
- перець чорний мелений – ¼ ч.л;
- масло рослинне – 70 100 мл. (для смаження капусти);
- молоко – 50 мл. (для змащування пиріжків).
Готуємо смачні пиріжки з капустою
Для початку займемося начинкою, тонко нашаткувати капусту, порізати цибулю півкільцями. Поставити сковороду на плиту, налити масло рослинне трохи розігріти і покласти в неї капусту з цибулею, потушкувати 5 хвилин під кришкою, потім посолити, поперчити і перемішати, смажити до коричневого кольору періодично помішуючи. Коли капуста буде готова відставити її в сторону, остудити.
Тепер можемо зайнятися тістом. У чашу влити тепле молоко, воду, покласти цукор, дріжджі і перемішати до однорідності. Залишимо суміш на 15 хвилин. Потім додамо жовтки двох яєць, сіль, масло рослинне, частину просіяного борошна і перемішуємо до однорідної маси, після додаємо решту просіяне борошно і замішуємо м’яке тісто. Вкриваємо чашу з тістом харчовою плівкою або рушником, прибираємо в тепле місце на годину.
Після викладаємо тісто на присипаний борошном стіл і трохи обминємо. Ділимо тісто на рівні частини приблизно по 50-70 гр. Розминаємо руками кульку тіста в коло або розгортаємо качалкою на столі в невеликий коржик, викладаємо на корж з тіста по столовій ложці начинки, міцно з’єднуємо краями, викладаємо швом в низ на деко застелений пергаментним папером. Дати настоятися протягом 20 хвилин, накривши рушником.
Перед тим як прибирати пиріжки в духовку змастіть їх молоком
Пекти в заздалегідь розігрітій духовці до 180 ° С. 15-20 хвилин. До красивого коричневого кольору.
Замітка!
Духовки у всіх різні орієнтуйтеся на свою.
Всім смачного!