Виявляється, налисники можна пекти без муки, і від цього вони гіршими не стануть, швидше, навпаки. Налиснички виходять такими ніжними і еластичними, що словами не передати.
За матеріалами Українці Сьогодні
Сьогодні на сніданок потішила не лише дітей цими налисниками. А незвичні вони для мене тим, що тісто лише на крохмалі. Ніколи я такого ще не готувала.
Необхідні інгредієнти для тіста:
- Яйця – 5 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Кукурудзяний крохмаль – 5 ст. л. (100 г).
- Олія – 2 ст. л.
- Молоко – 300 мл.
- Окріп – 200 мл.
- Сіль – на кінчику ножа.
Покроковий рецепт приготування:
Вінчиком розбиваємо яйця з цукром і сіллю, до них додаємо крохмаль і розмішуємо гарно до розчинення всіх інгредієнтів.
Додаємо молоко, олію і окріп, перемішуємо все і залишаємо на 15-30 хвилин.
Смажимо наші налисники,я робила сьогодні міні на сковороді 16 см. Вихід 25 -30 штук
Тісто виходить рідке, наче молоко. Тим не менше, млинці смажилися дуже гарно, тоненькі, мов мереживо.
Готуємо начинку:
- Сир – 300 г.
- Цукор – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Ванільний цукор і цедра – за бажанням.
Начинку перебити блендером. Закрутити наші налисники. (Цієї начинки вистачає на 14 міні налисників).
Викласти у форму (можна в прозору), зверху потерти трохи масла і посипати цукром.
Запікати в розігрітій духовці до 180 градусів 15 хвилин.
Виходить дуже смачно, просто нереально.
Рецепт – Люба Качмар.
Фото – Люба Качмар.
Смачного вам!