Сьогодні хочу поділитися з вами цікавим способом приготування помідорів в банках на зиму. Цим способом користуюся вже багато років, завжди виходить смачно і зберігаються такі помідори за будь-яких умов, що мені дуже подобається.
Ось що нам знадобиться на банку об’ємом 1,5 літра:
Помідори – 1 кг.
Петрушка.
Часник – 3 зубчики.
Запашний перець.
Гвоздика сушена.
Вода – 1 літр.
Цукор – 4 ст.л.
Сіль – 2 ст.л.
Оцет 70% – 1 ч.л.
Г0рlлка – 2 ч.л.
Покроковий рецепт приготування страви:
- Помідори (у мене жовті сливоподібні) добре промиваємо водою і за допомогою зубочистки робимо проколи в місці, звідки росте плодоніжка.
- На дно банки (стерилізувати не треба, досить просто добре помити) кладемо пару гілочок свіжої петрушки, додаємо нарізаний часник пластинами, запашний перець і сушену гвоздику.
- Потім наповнюємо банку підготовленими помідорами, заливаємо кип’ятком до верху, накриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.
- Через 15 хвилин воду зливаємо в каструлю, додаємо ще води, щоб вийшов один літр (оскільки розсіл робимо з розрахунку на один літр води), додаємо цукор, сіль, все добре перемішуємо і доводимо до кипіння.
- Наливаємо в банку чайну ложку 70% оцту, дві чайні ложки г0рlлки, заливаємо киплячим розсолом і закриваємо кришкою.
Зберігати такі помідори можна за будь-яких умов.