5 Серпня, 2025
Дуже полюбились у нашій сім’ї. Беру помідори і готую на зиму “П’яні помідори”.

Дуже полюбились у нашій сім’ї. Беру помідори і готую на зиму “П’яні помідори”.

Сьогодні хочу поділитися з вами цікавим способом приготування помідорів в банках на зиму. Цим способом користуюся вже багато років, завжди виходить смачно і зберігаються такі помідори за будь-яких умов, що мені дуже подобається.

Ось що нам знадобиться на банку об’ємом 1,5 літра:
Помідори – 1 кг.

Петрушка.
Часник – 3 зубчики.
Запашний перець.
Гвоздика сушена.
Вода – 1 літр.
Цукор – 4 ст.л.
Сіль – 2 ст.л.
Оцет 70% – 1 ч.л.
Г0рlлка – 2 ч.л.
Покроковий рецепт приготування страви:

  1. Помідори (у мене жовті сливоподібні) добре промиваємо водою і за допомогою зубочистки робимо проколи в місці, звідки росте плодоніжка.
  2. На дно банки (стерилізувати не треба, досить просто добре помити) кладемо пару гілочок свіжої петрушки, додаємо нарізаний часник пластинами, запашний перець і сушену гвоздику.
  3. Потім наповнюємо банку підготовленими помідорами, заливаємо кип’ятком до верху, накриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.
  4. Через 15 хвилин воду зливаємо в каструлю, додаємо ще води, щоб вийшов один літр (оскільки розсіл робимо з розрахунку на один літр води), додаємо цукор, сіль, все добре перемішуємо і доводимо до кипіння.
  5. Наливаємо в банку чайну ложку 70% оцту, дві чайні ложки г0рlлки, заливаємо киплячим розсолом і закриваємо кришкою.

Зберігати такі помідори можна за будь-яких умов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *