Соковита рум’яна рулька, яка поширює навколо чудовий аромат жодного м’ясоїда ще не залишила байдужим, і навіть ті, хто не дуже любить м’ясо в принципі, не зможе втриматися і не скуштувати шматочок.
3а матеріалами Наука і правда
Просте в приготуванні, але шалено смачне м’ясо на кісточці готують у багатьох країнах і відповідно різними способами. Її відварюють у воді або пиві, запікають, спочатку відварюють, потім доводять до кондиції в духовці, популярні і більш вишукані страви, наприклад, фарширована рулька або рулет з неї.
Всі вони по-своєму цікаві і гарні, але менш трудомісткий і безпрограшний варіант – це свиняча рулька запечена в рукаві. М’ясо виходить найніжнішим і соковитим, легко відходить від кістки, а рум’яна трохи солодкувата скоринка, як правило, викликає загальний ажіотаж, кому більше дістанеться.
Необхідні інгредієнти:
- рулька свиняча – 1 шт. (800-1000г);
- часник – 5-6 зубчиків;
- сіль – 1 ст. ложка;
- перець мелений – 1 ч. ложка;
- ароматні трави – за бажанням;
- мед – 1 ч. ложка;
- майонез – 1 ст. ложка;
- гірчиця – 1 ч. ложка.
Процес приготування
Рульку ретельно пошкребти ножем, помити, обсушити.
Зробити ножем глибокі проколи в шкірці, помістити в отвори розрізані навпіл зубчики часнику. Натерти сіллю, перцем, за бажанням додати пряних трав.
Змішати майонез, мед і гірчицю. Обмазати сумішшю рульку, по можливості постаратися, щоб під шкуру теж попало. Залишити маринуватися на кілька годин, в ідеалі на ніч.
У пакет для запікання укласти підготовлене м’ясо, поставити в духовку при температурі 160-170 градусів на 2-2.5 години. Орієнтуйтеся по своїй духовці, якщо через цей час шкурка ще не набула золотистий колір, додайте жару. Духовку вимкнути, дати постояти ще півгодини.
Смачного!