7 Квітня, 2025
Дуже смачний салат “Стара ГАВАНЬ” з печінкою тріски, ідеально на святковий стіл і не тільки

Дуже смачний салат “Стара ГАВАНЬ” з печінкою тріски, ідеально на святковий стіл і не тільки

Дивовижний смак цього салату ваші близькі оцінять по достоїнству, а гості будуть випрошувати рецепт!

Продукти:
Печінка тріски 250 гр
Картопля відварна ( в підсоленій воді ) 2 шт
Морква відварна 1 шт
Цибуля 1 шт
Плавлений сир 160 гр
Яйця відварні 3 шт
Яблуко кисле 1 шт
Майонез
Волоські горіхи 30 гр
Сіль, перець за смаком
Кріп 30 гр
Маринад:

Оцет 9% 30 мл
Вода 150 мл
Цукор 1 чайна ложка
Сіль 0,5 чайної ложки
Як приготувати салат “Стара Гавань”?

Готуємо продукти для приготування салату

Для початку потрібно замаринувати одну цибулину. Для цього нарізаємо цибулю тоненькими півкільцями і викладаємо в окремий посуд.

Приготуємо маринад: У воду ( 150 мл ) додаємо 30 мл оцту 9%. Туди ж відправляємо одну чайну ложку цукру і 1/2 ч.л. солі. Все перемішуємо і цим розчином заливаємо цибулю, вона повинна постояти в маринаді хвилин 15. (Така цибулька ідеально підходить і для шашлика).

На гарячій сковороді злегка обсмажуємо волоські горіхи. Підсушені горіхи ріжемо на шматочки ( НЕ дрібнимо! )

Тепер наріжемо печінку тріски. Ріжемо кубиками, залишаючи трохи олії з тріски, таким чином салат буде більш соковитим і ніжним. І ми використовуємо менше майонезу.

Далі шарами починаємо збирати салат: Нижнім шаром викладаємо картоплю. Злегка підсолюємо. Поверх картоплі робимо щільну сіточку з майонезу. Краї салату майонезом не зачіпаємо ( вони повинні бути пухнастими ).

Слідом йде шар маринованої цибулі.

Поверх цибулі кладемо печінку тріски.

Потім йде шар плавленого сиру ( сир натерти на великій терці ). Зверху сіточка з майонезу.

Наступним шаром йдуть варені яйця, протерті через тертку. І знову сіточка з майонезу.

Тепер по краю салату, зверху, робимо кант з вареної моркви.

У серединку натираємо кисле зелене яблучко ( половинку ). Верхній шар прикрашаємо кропом і шматочками смажених волоських горіхів.

Салат готовий. Його не потрібно довго настоювати, досить півгодини і можна подавати на стіл.

Смачного! Якщо вам сподобався рецепт, ставте лайки і підписуйтесь на нашу сторіночку у ФБ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *