Сьогодні готуємо листковий салат Ананас з шинкою зі цікавим рецептом. Це оригінальне частування здатне прикрасити будь-який святковий стіл. Для того щоб імітувати справжній ананас, можна прикрасити салат грецькими горіхами, печерицями або огірками.
На мій погляд, абсолютно неважливо який ананас вибрати консервований або свіжий. Він здатний додати оригінальний смак страви в будь-якому вигляді.
Інгредієнти
Для салату
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Шинка – 300 г
- Яйця курячі – 5 шт.
- Ананаси консервовані – 280 г
- Яблуко – 1 шт.
- Майонез – 250 г
- Сіль – 2 щіпки
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
Для прикраси
- Цибуля зелена – 0.5 пучків
- Горіхи грецькі – 150 г
Як приготувати салат Ананас з шинкою
Попередньо зварену в мундирі картоплю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
Відразу починаємо формувати салат. На велику овальну тарілку викладаємо половину нарізаної картоплі
Картопляний шар солимо, посипаємо перцем і робимо майонезну сіточку
Очищаємо і дрібно нарізаємо цибулю. Половину викладаємо і рівномірно розподіляємо на перший шар салату.
Шинку нарізаємо дрібними кубиками. Половину викладаємо наступним шаром. Злегка посипаємо перцем і малюємо сіточку з майонезу.
Натираємо на тертці з дрібними отворами яблуко. Шкірку можна не знімати. Половину яблука викладаємо на шар шинки.
Зварені круто яйця очищаємо і натираємо на тертці з великими отворами. Половину натертої маси викладаємо наступним шаром. Солимо, перчимо і робимо майонезну сіточку
Кільця ананаса нарізаємо невеликими шматочками, частину викладаємо на яєчний шар.
Повторюємо всі шари, починаючи з картоплі, ще раз. Тільки міняємо в кінці місцями шар яєць і шар ананасу. Тобто самим останнім шаром повинні бути натерті яйця. Добре змащуємо майонезом.
Пучок зеленої цибулі вставляємо збоку, імітуючи листя ананаса
Прикрашаємо салат половинками або четвертинками грецького горіха. Можна горіхи розбити в крихту і просто посипати зверху.
Салат з ананасом і шинкою готовий!
Відправляємо салат на кілька годин, в ідеалі – на ніч, в холодильник, щоб він добре просочився. Можна подавати до столу! Смачного!